Thuiswerken? Vergeet dit niet!

Word jou ook vriendelijk verzocht (of verteld) dat je thuis moet werken? Je bent niet de enige!

Denk dan hier aan om je diensten bij Flexwebhosting ook vanuit je luie stoel goed te kunnen beheren, ook al staat het Corona-virus voor je deur te patrouilleren.

Klantenpagina

Je kunt bij ons eigenlijk alles wel via de klantenpagina regelen. En ook dat wat er niet kan, vraag je aan via een ticket. Jawel, vanuit de klantenpagina. 

Heb je dus de inloggegevens van je klantenpagina bij de hand, kun je overal bij. 

Klantnummer

Heb je geen toegang tot de klantenpagina (omdat je collega dat beheert bijvoorbeeld) maar neem je wel eens contact met ons op via e-mail? We vragen je dan om een klantnummer ter verificatie. 

Je klantnummer vind je terug op onze facturen en op afschrijvingen. Is de nood dus echt aan de man, kun je ons altijd even mailen. Zo lang je dat klantnummer maar bij de hand hebt. 

Gebruikersnaam en wachtwoord

Naast inloggen in je klantenpagina, heb je misschien ook wel een website waarop je informatie plaatst of een webshop waar je bestellingen op binnenkomen. Deze gegevens staan vaak opgeslagen in een gesynchroniseerde browser of password manager.

Gebruik je dat niet, maar heb je dat wachtwoord ergens lokaal op je kantoor-PC ingesteld staan of (lieve hemel) op een post-it die aan je monitor hangt? Neem dat geeltje dan mee naar huis, zodat je ook van thuis uit in kunt loggen in je WordPress-dashboard.

Tip: Helemaal handig, zo'n password manager zoals LastPass. Hou er wel rekening mee dat je, als je voor de eerste keer inlogt op een nieuw apparaat, vaak een mailtje krijgt om te controleren of jij dat echt bent. Je moet dus wel zonder password manager in je mailbox kunnen... 

Toegang op basis van IP-adres

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om toegang tot belangrijke panels af te vangen op basis van IP-adres. Dat kan met plug-ins van WordPress en Joomla en dergelijke, maar ook met de blockIP-module van DirectAdmin of firewall-regels in het besturingssysteem. 

Als je opeens vanuit huis moet werken, moet je er dus voor (kunnen) zorgen dat je je thuis-IP toevoegt aan de whitelist of lijst met geaccepteerde locaties. Denk hierbij ook aan online portalen van leveranciers, waarbij inloggen alleen mag vanuit het IP-adres van jouw kantoor. 

Via-via

Als je op kantoor een VPN hebt draaien, kun je veel dingen afvangen. Door vanuit huis op de VPN van kantoor in te loggen en van daaruit naar het internet te gaan, lijkt het voor de buitenwereld net alsof je gewoon op kantoor werkt. 

Het lost niet een gemis aan gebruikersnamen of wachtwoorden op, maar je omzeilt er wel de IP-problemen mee. 

Ook handig: gebruik een programma zoals TeamViewer om op afstand je eigen computer op kantoor over te nemen. Zorg dat je thuis-PC als geaccepteerde afstandsbediening staat ingesteld. Dan werk je tóch nog een beetje op kantoor.

vrijdag 13 maart 2020, 12:30

Updates

Er zijn nog geen updates geplaatst.